Ini sebab Emma Maembong dan Kamal Adli Dikecam Rupanya


Kemenangan Kamal Adli sebagai juara Super Spontan All Star tempohari disambut mesra oleh Emma Maembong.

Biar pun dilihat ‘sweet’oleh peminat, kerana sudah pun berbaik semula, ada juga netizens yang mengecam tindakan mereka ketika usai rancangan tersebut.

Melihat video yang dimuatnaik oleh IG Astro Gempak ini, nyata mengejutkan admin.

Mana taknya, Kamal Adli dan Emma ni adik beradik ke sehingga mereka boleh bersalaman macam tu?

Jangan kerana minat kita pertahan benda yang salah. Tak salah menegur dgn cara baik. Yg marah tu istigfar. Kalau islam buat cara islam. Study quran dan faham agama.

Sebab minat then benda salah still nampak betul. Tangan emma mmg berlapik tapi bukan lapik semua tapi lapik half je. Jari2 dia tu still sentuh tangan kamal. Then perbuatan emma buat mcm tu salah sebab dia artis dan dia ada pengikut dia. Dia kena beri contoh yg baik sebab akan ada pengikut dia follow apa emma buat. Jgn bagi example “artis buat semua kecam, orang lain buat takpa”. Artis tu dikenali ramai and org akan ikut apa dorang buat.

Sumber:mediaserious.com via kamiviral

Emma, Kamal Sah Putus… Sungguh Tak Sangka Zahirah Berani Dedah Mesej Perbualan Panas Mereka Pada Netizen

DUNIA hiburan terus panas apabila pelakon Zahirah MacWilson berang dengan ‘lakonan’ Kamal Adli terhadapnya lalu bertindak berkongsi mesej perbualan mereka dengan orang ramai.

Ia selepas Emma, 25, membuat kenyataan hubungannya dengan Kamal Adli sudah putus yang antara lain disebabkan Zahirah sebagai puncanya.

Zahirah, 22, mendakwa kesal dengan sikap aktor itu kerana menggunakan nama orang lain untuk kepentingan peribadi khususnya dalam berhadapan isu hubungan dengan kekasih sendiri.

Petik nama orang pandai, kencing girl friend pandai, cover kesalahan sendiri kat media pandai, kutuk kawan baik pandai. If you can’t be professional don’t drag people to your mentality. 

Zahirah sebelum ini dikaitkan sebagai kekasih kepada Zul Ariffin.

“Jangan disrespect nama orang, kerje orang dan life orang. Jadi matang sikit & jangan nak perasan lebih. Fokus kat kerje instead of jahanam kan image (imej) orang. Tak pasal-pasal disebabkan kerje banggang macam ni, orang lain nampak teruk. Stop the storytelling,” luah Zahirah.

Berdasarkan kepada lapan perkongsian cetakan skirn mesej perbualan itu, Zahirah berasa kesal kerana tidak mengetahui ‘taktik’ Kamal Adli selama ini yang cuba untuk mewujudkan cinta lokasi antara mereka dalam usaha ‘mengenakan’ Emma.

Mesej itu juga turut memperlihatkan Kamal Adli, 31, mungkin bercerita sesuatu terhadap Emma degan membabitkan nama Zahirah.

Kata Zahirah, selama berada di lokasi penggambaran drama Dara Pujaan Dara yang menggandingkannya dengan Kamal sebagai pelakon utama, dia banyak menumpukan kepada kerjanya sahaja.

You know what, you guys punya problem between you guys. You salah sebab libat nama I for no reason. I duduk kat set baru 3 hari, lepas habis DPD (Dara Pujaan Dara) and I buat hal I sendiri,” tulisnya.

Salah satu daripada lapan cetakan skrin perbualan Zahirah dan Kamal Adli yang dikongsi aktres itu dengan orang ramai.

Paparan skrin itu turut memperlihatkan Kamal mengaku kesilapannya kerana wujudnya masalah itu selain berkata hal yang berlaku telah diselesaikan dengan baik.

Malah Kamal juga menekankan yang dia dan Zahirah tidak pernah keluar berkaroke berdua selepas tamat penggambaran drama berkenaan sebaliknya mereka keluar secara beramai-ramai.

Zahira antara lain turut meminta agar namanya tidak terus ‘dipetik’ atau dikaitkan sehingga membawanya terpalit dalam kemelut cinta Kamal dan Emma Maembong itu.

“You yang asyik-asyik tanya pasal I kat orang and I tak tahu anything. You yang cakap jangan bagi tahu Zahirah,” tulisnya lagi.

Dalam pada itu Emma dalam kenyataannya kepada sebuah portal berita mendakwa dia bersama Kamal termasukah Zahirah dan kekasihnya, Zul Ariffin telah duduk berbincang mengenai kemelut yang berlaku itu.

Namun untuk tidak menjadikan masalah itu lebih rumit, Emma mengambil pendekatan memutuskan hubungannya dengan Kamal sebagai jalan terbaik.

Sebelum bercinta dengan Kamal, Emma pernah digosipkan dengan pelawak Zizan Razak dan hubungan itu juga tidak kesampaian.

Sumber:mstar online via kamiviral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *