‘Berbunga Hati Ini’ – Haqiem Rusli Respon Video ‘Lucu’ Neelofa

Mempunyai suara yang lunak dan rupa paras yang kacak, Haqiem Rusli semakin dikenali dalam kalangan peminat muzik tanah air. Single pertama Haqiem bertajuk ‘Segalanya’ mencecah 1juta tontonan dalam masa 5 hari. Video liriknya juga mencipta fenomena tersendiri apabila mencecah hampir 5 juta tontonan di Youtube.

Single keduanya, ‘Tergantung Sepi’ juga hits. Tak hairanlah Haqiem mempunyai ramai peminat. Khabarnya Neelofa pun suka Haqiem ini tau!

Neelofa suka Haqiem Rusli?

Tweet balas Haqiem

Mendapat lebih 3k retweet dan 5k likes di twitter, tweet Haqiem Rusli ini mendapat perhatian netizen. Ramai yang terhibur melihat aksi ‘lucu’ Neelofa itu.

Mana tak berbunga-bunga hati Haqiem kan, ‘crush’ dah balas cinta.

Ramai terhibur

sumber 

‘Elakkan Ubat Hospital, Boleh Rosak Buah Pinggang’ – Pengasas Jamu Diselar Pakar Buah Pinggang

Apabila seseorang yang tidak berkelulusan dalam sesuatu bidang membuat kenyataan dalam disiplin ilmu yang bukan bidangnya, sudah tentu akan ada kesilapan dan kredibilitinya akan dipersoal. Apatah lagi jika berkait dengan bidang perubatan dan sains yang boleh memberi kesan besar dalam jangka masa panjang.

Seorang pakar buah pinggang, Dr Rafidah Abdullah menyangkal dakwaan pengasas jamu terkenal bahawa darah tinggi berpunca dari kekurangan oksigen dan  menyarankan tidak mengambil ubat hospital untuk merawat penyakit itu.

Darah tinggi bukan sebab kurang oksigen

Buah pinggang rosak sebab darah tinggi tidak terkawal

Tak payah ambil apa-apa jamu, makan buah-buahan segar

Jangan percaya sesiapa kalau bukan pakar

Dakwa buah markisa banyak kelebihan untuk kesihatan

Dalam video yang dipos pengasas jamu dan jenama kosmetik terkenal itu, dia mendakwa buah markisa mempunyai pelbagai manfaat kesihatan antaranya untuk menurunkan bacaan kencing manis, kolesterol tinggi dan darah tinggi.

Wanita itu menyarankan pengikutnya tidak mengambil ubat-ubatan hospital kerana boleh menyebabkan buah pinggang rosak jika diambil terlalu lama. Dakwanya lagi, memakan buah markisa adalah petua dalam keluarganya untuk memulihkan penyakit-penyakit berkenaan dengan cepat dan berkesan.

Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *