Usianya Kanak2 CANTIK Ini Baru 7 Tahun, Tapi Saiz ‘ITUNYA’ Sangat Wah!!! Ini Yang Berlaku Padanya….

Dada bersaiz 30C kini dimiliki oleh gadis kecil berusia tujuh tahun ini. Ibunya menyerah kalah selepas membenam pelbagai soalan yang dilontarkan anaknya selama dua tahun berturut-turut dan sepanjang hari.

Seorang kanak-kanak dari Glendale, California, Amerika Syarikat, mempunyai permintaan tidak masuk akal. Dia ingin punya p4yudar@ besar seperti perempuan dewasa. Kanak-kanak tersebut, Juliet Manson tetap berkeras mengajukan permintaan kepada orang tuanya terus menerus selama dua tahun terakhir.

Dia meminta untuk mempunyai implan p4yudar@ dengan cara melakukan pembedahan. Ibu kanak-kanak kecil ini, Dana Manson mengatakan dia telah cuba meyakinkan anak kecilnya bahawa p4yudar@ nya akan tumbuh apabila tiba waktunya.

Sayang, kanak-kanak berusia tujuh tahun itu enggan menunggu kerana sangat taksub dengan implan p4yudar@.

“Dia akan bertanya kepada kami beberapa kali sehari. Tidak ada yang dia inginkan di dunia ini selain mempunyai p4yudar@,” kata Manson. Kerana bimbang dengan keinginan si anak, dia berjumpa dengan pakar psikiatri untuk membantu beliau memusnahkan obsesi tidak masuk akal anak perempuannya itu.

Setelah bertemu beberapa sesi dengan Juliet, psikiater ternama Eduardo Ramirez membuat kesimpulan yang kanak-kanak itu mengalami kemurungan berat kerana kurangnya kepercayaan diri dalam berpenampilan sehingga operasi p4yudar@ menjadi salah satu penyelesaiannya.

Atas nasihat pakar psikiatri, Manson mencari klinik di Amerika Syarikat dan Mexico. Namun, tiada satu pun klinik yang bersedia untuk melakukan pembedahan pembesaran p4yudar@ pada kanak-kanak kecil.

Setelah melakukan pelbagai pencarian, akhirnya Manson bertemu dengan doktor sebuah klinik di bandar Hangzhou, China, yang bersedia untuk melakukan operasi implan keatas Juliet. Operasi yang dilakukan pada 24 Disember tersebut berlangsung selama kurang dari dua jam.

 

Kini Juliet mempunyai p4yudar@ dengan saiz 30C seperti yang diinginkannya. “Dia sangat senang dengan p4yudar@ barunya,” kata ibunya. Meski keputusannya dikritik orang ramai, tetapi Manson tak menyesal kerana ingin melakukan yang terbaik untuk anak kecilnya itu.Lihat VIDEO Juliet dibawah.Tekan pada iklan dibawah untuk lihat Video.

“Seperti ibu lain, saya ingin anak perempuan saya bahagia”. Kisah kanak-kanak ini menarik perhatian dunia setelah dia memposting foto dirinya di Instagram. Ramai yang mencela orang tuanya kerana membiarkan anak perempuan mereka menjalani pembedahan plastik di usia yang masih sangat muda.

sumber:media2020

 

1. Pemohon yg tidak lulus SSM yg hanya dapat RM700 tahun ini dan tidak membuat rayuan khas pada Julai 2017 yg lalu perlu membuat PERMOHONAN BARU.

2. Pemohon yg tidak mengemaskini sejak BR1M 2014 juga perlu membuat permohonan baru.

3. Pemohon/pasangan/tanggungan yg berdaftar dgn SSM tetapi perniagaan tidak aktif digalakan utk TAMATKAN SSM. Dokumen penamatan perlu disertakan bersama borang kemaskini/permohonan baru. Tidak termasuk Skim 1 Pelajar 1 Perniagaan

4. ALERT Pemohon tidak akan menerima surat rasmi mengenai pemberitahuan BR1M 2018 sebaliknya hanya menerima PAMPLET mengenai BR1M dan borang perlu diambil di LHDN terdekat bermula 27 Nov 2017.

5. Waktu Operasi kaunter BR1M 2018 adalah spt berikut :

a) 8.30pg-5.00 ptg (ISNIN-JUMAAT)

b) 9.00pg-4.00ptg (30-31 Dis 2017-minggu akhir SABTU dan AHAD)

 

Bagi negeri PERLIS, PENANG, PERAK, SELANGOR, KL, N.SEMBILAN, MELAKA dan PAHANG

c) 8.30pg-5.00ptg (AHAD-RABU)

d) 8.30pg-3.30ptg (KHAMIS)

e) 9.00pg-4.00ptg (29-30 Dis 2017-minggu akhir JUMAAT dan SABTU)

 

Bagi negeri KEDAH, KELANTAN, JOHOR dan TERENGGANU

f) 8.00pg-4.00ptg (ISNIN-JUMAAT)

g) 00pg-4.00ptg (30-31 Dis 2017-minggu akhir SABTU dan AHAD)

Bagi SABAH dan SARAWAK

f) Tiada kaunter yg akan dibuka pada CUTI UMUM

 

(MAULIDUR RASUL, HARI KRISMAS dan HARI KEPUTERAAN SULTAN SELANGOR (utk negeri Selangor sahaja))

Permohonan dan Kemaskini BRIM akan dibuka pada 5 Disember . Di sini adalah beberapa tip berguna agar penerima tidak mengulangi kesilapan yang lazim semasa melaksanakan permohonan dan kemaskini.

1. Kemaskini maklumat peribadi anda walaupun tiada perubahan.

BRIM 2018 memperkenalkan suatu kategori baharu iaitu program eKasih yang menjanjikan pemberian bantuan berjumlah RM1200. Selaku seorang penerima dari tahun sebelumnya, anda wajib membuat kemaskini dengan membekalkan butiran yang terkini untuk menerima jumlah bantuan mengikut kelayakan. Kemaskini penting agar kerajaan dapat mengetahui pemohon masih wujud dan layak menerima BR1M berdasarkan tangga gaji yang terkini.

2. Pastikan anda mengetahui jawapan untuk soalan keselamatan anda.

Kepada yang dihalang untuk log masuk akibat kesilapan menjawab soalan keselamatan tahun lepas, halangan tersebut akan dibuka semula. Permohonan baharu juga akan dibuka kepada mana-mana indvidu atau keluarga yang belum pernah memohon pada masa yang sama. Oleh itu, pastikan anda mengetahui jawapan yang betul untuk soalan keselamatan di laman BR1M sekiranya memohon untuk pihak lain.

3. Daftarkan permohonan baharu secara dalam talian.

Kaedah permohonan menggunakan borang BR1M fizikal masih boleh digunakan tetapi kami menyarankan agar anda berdaftar secara online. Permohonan boleh didaftarkan pada portalBRIM 2017 di https://ebr1m.hasil.gov.my dan adalah lebih mudah dan cepat daripada mengisi borang secara manual di LDHNM. Untuk panduan mengisi borangBRIM, rujuk kepada pautan ini.

4. Jika anda seorang pelajar, anda tidak harus memohon BR1M.

Kepada bujang yang masih menuntut di mana-mana institusi pengajian, anda tidak layak untuk menerimaBRIM kerana anda belum bekerja. Walau bagaimanapun, anda akan menerima Baucar Buku 1Malaysia (BB1M). Anda perlulah menunggu pengumuman dari institusi pengajian anda berkaitan tarikh pengagihan BB1M.

5. Jika anda seorang janda, isikan maklumat tanggungan anda.

Sesetengah janda (wanita yang bercerai) hanya menerima bantuan berjumlah RM350. Sepatutnya mereka layak untuk menerima bantuan kategori keluarga yang lebih tinggi sekiranya umur tidak melebihi 60 tahun. Hal ini demikian kerana mereka tidak mengisikan maklumat tanggungan sedangkan mereka memiliki tanggungan biarpun sudah bercerai.

6. Gunakan desktop PC untuk membuat permohonan dan kemas kini.

Telefon bimbit dan tablet dilarang digunakan untuk membuat permohonan dan kemaskini di laman sesawang BR1M. Hanya semakan status boleh dibuat dengan menggunakan aplikasi telefon bimbit. Hal ini telah ditetapkan oleh kerajaan mengikut dasar keselamatan dan polisi untuk melindungi malumat peribadi anda daripada digodam atau dicuri. Oleh itu, pendaftaran dan permohonan hanya boleh dilakukan dengan menggunakan desktop PC sahaja. Anda juga disyorkan untuk mencetak permohonan anda dan menyimpan salinan tersebut sebagai bukti anda telah berdaftar.

Berikut merupakan soalan popular yang ditanya, harap-harap ia boleh dijadikan rujukan kepada masalah atau pertanayan anda.

1. “Saya merupakan penerima BRIM yang sedia ada, perlukah saya mengemaskini maklumat lagi secara online?”

Ada yang bertanya soalan ini kerana tiada perubahan dalam maklumat yang telah dimasukkan dalam sistem BR1M dari tahun 2016 hingga. Kami tetap menyarankan anda untuk mengemas kini, kerana ini adalah salah satu cara untuk kerajaan mengetahui pemohon tersebut masih hidup dan memenuhi syarat kelayakan BR1M.

Tambahan pula, kerajaan telah mengumumkan kategori baharu bagi tahun iaitu kategori e-kasih, yang menjanjikan jumlah bantuan sebanyak RM1200. Oleh itu, kami menasihatkan anda untuk memastikan maklumat peribadi anda masih tepat bagi yang layak untuk kategori ini.

2. “Mengapa jumlah yang saya terima lebih rendah daripada yang dijanjikan?”

Kemungkinan pendapatan anda terlalu tinggi maka anda tidak menerima jumlah seperti yang diandaikan. Matlamat BR1M adalah untuk membantu golongan yang benar-benar memerlukan bantuan kewangan, oleh itu pendapatan kasar bulanan telah menjadi kayu pengukur kelayakan.

Selain itu, janda atau balu perlu mengisi tanggungan untuk melayakkan diri untuk kategori isi rumah. Sekiranya ruangan tanggungan dibiarkan kosong, mereka hanya akan menerima RM400 kerana layak sebagai penerima bujang sahaja. Sekiranya masing-masing mempunyai seorang tanggungan, mereka perlu berbincang sebelum memohon atau mengemaskini, agar sekurang-kurangnya salah satu daripada mereka layak untuk kategori isi rumah.

3. “Bagaimana kalau saya tetap gagal memasuki portal BR1M setelah mencuba berpuluh-puluh kali?”

Sesetengah pengguna menerima mesej “Semakan status secara dalam talian adalah gagal. Sila rujuk ke cawangan LHDNM.” semasa cuba memasuki laman sesawang BR1M. Hal demikian kerana anda telah cuba menyemak menggunakan MyKad anda sebelum ini tetapi telah gagal menjawab soalan keselamatan sebanyak 3 kali. Halangan ini akan dibuka semula semasa tempoh permohonan kelak.

Kepada yang hendak mengemaskini BR1M bagi pihak ibu bapa atau datuk dan nenek, sila pastikan anda mengetahui jawapan yang betul bagi soalan-soalan keselamatan yang ditanya di laman BR1M. Sekiranya anda merasakan portal BR1M terlalu lambat untuk dimuat, layarinya pada waktu yang kurang sibuk, seperti waktu malam, dan bukannya pada waktu trafik tinggi, contohnya dari pukul 11 pagi hingga 1 petang. Dengan ini, peluang untuk anda memasuki portal BR1M adalah lebih baik.

4. “Bagaimana jika saya menerima mesej ‘Aplikasi eBRIM tidak direkabentuk…’ semasa membuka laman BR1M pada telefon bimbit?”

Laman BR1M tidak menggalakkan kemaskini dilakukan menggunakan telefon bimbit atau tablet. Semakan status boleh dibuat dengan telefon bimbit tetapi atas sebab keselamatan, rakyat dikehendaki menggunakan komputer peribadi jenis desktop bagi segala aktiviti berkaitan dengan permohonan baharu atau kemaskini maklumat. Perkara ini telah dimaklumkan sejak BR1M 2016.

5. “Apa yang perlu saya lakukan selepas memohon atau mengemaskini?”

Pengumuman keputusan akan dibuat kelak. Anda akan dihubungi melalui surat. Anda dinasihatkan untuk mencetak satu salinan borang BR1M yang telah diisi dan menympan salinan tersebut untuk kegunaan masa depan sekiranya perlu. Contohnya, sesetengah pemohon yang mengalami masalah semasa menerima wang telah membawa salinan tersebut ke kaunter BR1M atau cawangan LDHNM sebagai bukti dan rekod tarikh mereka siap memohon atau mengemaskini.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih.

 

sumber: virallajulaju.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *